top of page
Search

Orasele viitorului sunt cele in care un mediu curat inseamna o viata sanatoasa pentru alte generatii

· Caravana Guerilla Verde a prezentat la Tulcea evenimentul Orasele Viitorului, ocazie cu care atat cei 300 de elevi participanti, cat si publicul larg, au avut ocazia sa afle cum arata un oras al viitorului – smart city si de ce este importanta grija fata de mediu.

· Evenimentul de la Tulcea marcheaza aniversarea a 45 de ani de la infiintarea Alum Tulcea, care organizeaza in aceasta luna o serie de actiuni de constientizare a grijei fata de mediu prin campania ”Un mediu curat – o viata sanatoasa pentru generatiile viitoare”.

· Piesa de teatru „HOPE”, o piesa despre importanta reciclarii pentru un mediu curat, a fost prezentata pe scena Centrului Cultural Jean Bart Tulcea de elevii de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, sub coordonarea actritei Monica Davidescu.

· Caravana Guerilla Verde a fost si in acest an eveniment partener Green Week - cel mai mare eveniment european dedicat mediului.




Caravana Guerilla Verde a inchis editia dedicata Oraselor Viitorului, derulata in perioada martie – iunie 2018, cu un eveniment special desfasurat la Tulcea in prezenta a 300 elevi si profesori, la Centrul Cultural Jean Bart. Evenimentul de la Tulcea marcheaza aniversarea a 45 de ani de la infiintarea Alum Tulcea care organizeaza in aceasta luna o serie de actiuni de constientizare a grijei fata de mediu prin campania ”Un mediu curat – o viata sanatoasa pentru generatiile viitoare”.


„Cu peste 45 de ani de experienta, producatorul nostru de alumina Alum reprezinta un reper pentru economia judetului Tulcea, fiind unul din cei mai importanti angajatori la nivel local”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO ALUM. „Alum este singurul producator de alumina calcinata din Romania, iar unitatea sa de productie a fost modernizata temeinic in anul 2007 in scopul cresterii eficientei si performantei competitive globale. 10 milioane de dolari au fost investiti in 2007 in acest proces de modernizare complexa, urmat constant de alte investitii care vizeaza cresterea sustenabilitatii de mediu”, a adaugat Gheorghe Dobra.



In programul evenimentului organizatorii au inclus atat discutii despre ce inseamna un oras inteligent si sustenabil, cat si o reprezentatie a piesei de teatru HOPE, scrisa si jucata de tineri pentru tineri. Piesa de teatru HOPE a fost scrisa de sapte elevi de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti, si interpretata sub coordonarea actritei Monica Davidescu. Mesajul transmis prin piesa de teatru a fost in aceeasi directie cu tema evenimentului oganizat la Tulcea, acela ca prin reciclare putem contribui la pastrarea unui mediu curat si implicit la o viata sanatoasa, aspecte esentiale intr-un oras inteligent.

Activitati similare au avut loc in perioada martie – iunie 2018 si in alte orase incluse in traseul caravanei Guerilla Verde - Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, orase care, alaturi de Tulcea, fac parte din lista celor care au in desfasurare proiecte de tip Smart City.



Caravana Guerilla Verde a fost si in acest an aliniata altor evenimente de mediu organizate la nivelul Uniunii Europene, din 2015 fiind partener Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului, organizat la initiativa Comisiei Europene. Tema editiei Green Week din acest an a fost „Green Cities for a Greener Future” (www.eugreenweek.eu), in cadrul careia au fost explora modalitatile prin care UE ajuta orasele sa devina locuri mai bune de a trai si de a lucra.


Caravana educationala Guerilla Verde este un concept Media Image Factory, organizat impreuna Asociatia Alucro si alti parteneri. Mai multe detalii despre Guerilla Verde sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.


Cu sprijinul: Vimetco Alum, Consiliul Judetean Tulcea, Centrul Cultural Jean Bart, Rompack Management, Every Can Counts Romania, Asociatia Alucro.

Parteneri media: Stiinta&Tehnica, Zile si Nopti, Sapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, Stiri.ONG, StopCO2,

bottom of page