top of page
Search

Regulament concurs ECOmania - Guerilla Verde octombrie 2019-martie 2020

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI DE COLECTARE

DOZE DE ALUMINIU ECOmania - Guerilla Verde 2019-2020

Prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza “Regulamentul”) informeaza elevii si profesorii participanti in campania ECOmania - Guerilla Verde despre modul in care se va desfasura aceasta campanie, despre modul in care se poate reduce poluarea si economisi resursele prin colectarea corecta a dozelor de aluminiu goale,despre predarea acestor deseuri intr-un mod corect si prietenos mediului, realizarea activitatilor cuprinse in aceasta campanie de catre elevi si profesori conducand spre schimbarea atitudinii acestora cu privire la colectarea separata a deseurilor si reciclarea acestora in special, in ansamblu fiind vizata protejarea mediului.



SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL CAMPANIEI SI REGULAMENTUL OFICIAL PRIVIND DESFASURAREA CAMPANIEI

1. CAMPANIA ECOmania - Guerilla Verde (denumit in continuare “Campania”) este organizata si desfasurata de catre:

ASOCIATIA NON PROFIT ALUCRO, cu sediul in Bucuresti, Sos. Berceni Nr. 106R, sector 4, cod 041919, avand codul de identificare fiscala 27035248 si numar de inregistrare in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor nr. 28/19.05.2010, cont IBAN RO11RZBR 0000 0600 1269 8368 deschis la Raiffeisen Bank – Agentia Obregia, reprezentata legal de dl. Cristian Cornea in calitate de Presedinte

1.1 Concursul se desfasoara si cu acordul sau sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene din judetele: Prahova, Bacau, Brasov, Bihor si cel din Bucuresti, dar nu este limitat de obtinerea acestuia.

1.2 Partenerii acestei editii sunt Integraledu si Penny.

1.3 Participantii in Campanie trebuie sa respecte termenii si conditiile Regulamentului privind desfasurarea Campaniei

ECOmania - Guerilla Verde.

1.4 Regulamentul va fi adus la cunostinta oricarei persoane interesate prin publicarea acestuia pe www.guerillaverde.ro, www.alucro.ro www.everycancounts.ro, www.reciclaredoze.ro. Participarea la Campanie implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca de catre participanti a prezentului Regulament. Prin participarea la aceasta Campanie, scolile sunt de acord cu mentionarea lor in cadrul materialelor realizate de Organizatori.

1.5 Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica/completa si/sau schimba Regulamentul, precum si dreptul de a suspenda si/sau inceta desfasurarea Campaniei, cu conditia instiintarii prealabile a participantilor, a persoanelor si/sau institutiilor publice ori private implicate in desfasurarea Campaniei, cu privire la orice modificare a vreuneia din prevederile acestuia, cel putin pe site-urile organizatorilor. Instiintarea va fi facuta publica pe site-ul www.guerillaverde.ro, www.alucro.ro, www.everycancounts.ro si www.reciclaredoze.ro si va intra in vigoare imediat dupa publicare. Participantiilor le revine obligatia de a verifica saptamanal site-urile sus mentionate pentu a fi la curent cu eventualele modificari.

SECTIUNEA 2. NATURA CAMPANIEI SI SCOPUL ACESTEIA.

2.1. Campania presupune diseminarea materialelor educational-informativ editate de catre Organizatori, aceste materiale cuprinzand informatii despre colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu si activitatile cuprinse in aceasta campanie care trebuie indeplinite, modalitatile prin care profesorii si elevii participanti in aceasta Campanie se vor califica in vederea premierii, precum si premiile acestei Campanii.

2.2. Obiectivele acestei Campanii sunt:

- constientizarea importantei reciclarii corecte a dozelor din aluminiu

- insusirea unor deprinderi in spiritul protectiei mediului, in randul elevilor si al profesorilor

- dezvoltarea spiritului competitional prin participarea efectiva la colectarea selectiva a dozelor din aluminiu. Participantii acestei Campanii vor fi recompensati in functie de numarul de doze pe care le colecteaza,de activitatile desfasurate din cele detaliate in acest Regulament si numai in conformitate cu prevederile prezentului Regulament.

- implementarea si dezvoltarea unui program activ de comunicare si desfasurare de activitati ecologice in scoli, focusat pe reciclarea dozelor din aluminiu , dar in conformitate cu activitatile detaliate in prezentul Regulament.

Nu este obligatoriu ca dozele de aluminiu colectate sa provina doar din activitatile curente ale scolii. Dimpotriva, ORGANIZATORII doresc ca prin acest program sa ajute scolile sa-si fructifice pozitia privilegiata in comunitatea locala prin oferirea catre si prin elevi a solutiilor pentru o problema comunitara inca nerezolvata in totalitate pe plan local: colectarea selectiva a dozelor de aluminiu.

SECTIUNEA 3. ARIA DE DESFASURARE A CAMPANIEI SI DREPTUL DE PARTICIPARE:

3.1. Campania va fi organizata si se va desfasura in urmatoarele judete, respectiv locatii participante:

1. Jud. Brasov

a. Brasov, Str. Aluminiului, Nr. 6 (interior magazin Penny)

b. Brasov, Str. Spicului, Nr. 7A (interior magazin Penny)

c. Brasov, Str. Prunului, Nr. 3A (interior magazin Penny)

d. Rasnov, Str. Garii, Nr. 10(interior magazin Penny)

e. Sacele, Bdul. G. Moroianu, Nr. 63-67 (interior magazin Penny)

2. Bucuresti

a. Sos Gherase, Nr 66-70, Sector 2 (interior magazin Penny)

b. Bdul Theodor Pallady Nr. 39, Sector 3 (interior magazin Penny)

c. Str Drumul Fermei, Nr 91, Popesti(interior magazin Penny)

3. Jud. Bihor

a. Oradea, Str. Seleusului, Nr. 22-24(interior magazin Penny)

b. Oradea, Str. Sovata, Nr. 2-4(interior magazin Penny)

4. Jud. Prahova

a. Ploiesti, Str. Soseaua Vestului, Nr. 26(interior magazin Penny)

5. Jud. Bacau

a. Bacau, Str. Alexei Tolstoi, Nr. 8, Bacau

Profesorii sau elevii care vor dori sa se inscrie in aceasta Campanie sunt cei care predau sau invata in institutii de invatamant liceal.Liceele vor fi inscrise in aceasa campanie, fiind reprezentate de profesorii coordonatori care se inscriu, conform art. 5.1.1. din Regulament.

SECTIUNEA 4. PERIOADA CAMPANIEI.

4.1. Concursul va fi lansat in data de 21 octombrie 2019 si se va desfasura pana la data de 31 martie2020 (inclusiv), cu respectarea orarului normal al institutiilor de invatamant cuprinse in aria de desfasurare a Campaniei precizata la art. 3.1 din prezentul Regulament.

4.2. Etapele proiectului vor fi urmatoarele:

· 21 octombrie – 1 noiembrie 2019 - lansarea programului de catre Organizatori si comunicarea lui catre liceele din orasele precizate la art 3.1. din prezentul Regulament si catre Inspectoratele Scolare aferente;

· 21 octombrie – 1 noiembrie 2019 - inscrierea profesorilor coordonatori in acest proiect prin completarea formularului electronic publicat pe site-ul organizatorilor, iar ulterior completarea si trimiterea Anexei 1(Acord de parteneriat). In urma primirii acestui formular, Organizatorii vor trimite in cel mai scurt timp posibil o confirmare de primire a Anexei 1 si confirmare a inscrierii cadrului didactic care va deveni profesor coordonator al Campaniei in institutia de invatamant din care face parte. Raspunsul va fi oferit pe adresa de mail de pe care s-a trimis Anexa 1.

· 4 - 6 Noiembrie 2019 - transmiterea materialelor informative, de catre Organizatori catre profesorii coordonatori inscrisi in Campanie, denumit in continuare „Kit-ul profesorului”;

· 7 noiembrie 2019 – 15 martie 2020 desfasurarea activitatilor de catre profesorii coordonatori in cadrul scolilor cu care s-au inscris in Campanie. Activitatile sunt detaliate la Sectiunea 5, Art. 5.2. din prezentul Regulament;

· 16 – 25 martie martie 2020 – raportarea activitatilor desfasurate care sa includa poze, scurt testimonial si cantitati colectate pe baza voucherelor cf Anexei 2.

· 26 – 30 martie 2020 – centralizarea datelor primite si stabilirea castigatorilor

· 31 martie 2020 – anuntarea castigatorilor in aceasta campanie si transmiterea detaliilor complete despre premiu.

SECTIUNEA 5. MECANISMUL DE DESFASURARE si ETAPELE CONCURSULUI

5.1 Campania se va desfasura conform prezentului Regulament:

5.1.1. ETAPA I - Inscrierea scolilor in Campanie in perioada 21 octombrie – 1 noiembrie 2019 prin completarea formularului online publicat pe site-ul organizatorilor si prin trimiterea Anexei 1 la prezentul Regulament, document completat, semnat si stampilat la adresa de e-mail: office@imagefactory.ro. Nu se iau in considerare formularele care nu sunt completate cu toate datele solicitate.

5.1.2 ETAPA II - In cadrul celei de-a doua etape, respectiv in perioada 4-6 noiembrie 2019, va avea loc campania de informare si diseminare a “KIT-urilor profesorilor“ oferite gratuit de catre organizatori scolilor inscrise, in speta, fiecarui profesor din fiecare institutie de invatamant inscrisa in campanie. Materialele vor fi transmise online la adresa mentionata in Anexa 1.

5.1.3 ETAPA III – Colectarea propriu-zisa a dozelor de aluminiu, precum si desfasurarea activitatilor educative de catre profesorii coordonatori in institutiile de invatamant pe care le reprezinta in aceasta Campanie. Aceste activitati vor fi coordonate de profesorul inscris in campanie si se vor desfasura intre 7 noiembrie 2019 – 15 martie 2020. Activitatile cuprinse in aceasta campanie sunt prezentate la art. 5.2.

5.1.4. ETAPA IV- Raportarea cantitatilor colectate pe baza voucherelor, cf ANEXA 2 si a activitatilor desfasurate care sa includa poze, scurt testimonial, in perioada 16 – 25 martie 2020, la adresa office@imagefactory.ro.

5.1.5 ETAPA V –Stabilirea castigatorilor conform criteriului cea mai mare cantitate de doze colectate, in perioada 26-30 martie 2020

5.1.6 ETAPA VI- Anuntarea castigatorilor in aceasta campanie, in data de 31 martie 2020 si transmiterea detaliilor complete despre premiu.

Nota explicativa:

Prin DOZE DIN ALUMINIU se va intelege orice forma si dimensiune de ambalaj / recipient reciclabil provenit de la bauturi / sucuri / energizante pe care este inscriptionat semnul AL.

5.2. DESFASURAREA ACTIVITATILOR DE CATRE PROFESORII COORDONATORI

Profesorii inscrisi in campanie vor desfasura activitatile cuprinse in acest Regulament. Rezultatele acestor activitati vor fi evaluate de Organizatori. In urma evaluarilor se va determina clasa castigatoare a acestei Campanii.

a) sustinerea a cel putin o ora de ECO Educatie la nivelul clasei inscrise. In cadrul acestei ore de ECO Educatie, profesorul va prezenta elevilor materialele educative primite de la organizatori, in forma in care acesta considera ca e cel mai bine asimilata informatia de catre elevi.

b) colectare doze aluminiu conform procedurii de colectare si centralizarea cantitatilor colectate.

PROCEDURA COLECTARE

· Toate dozele colectate vor fi depuse in aparatele de colectare EcoCan instalate in locatiile mentionate in Regulament. Participantii trebuie sa introduca dozele de aluminiu urmand instructiunile de folosire de pe aparat si sa aleaga optiunea DONATIE din cele trei optiuni afisate de aparat.

· La finalul depunerii dozelor, aparatul va emite un bon pe care profesorul coordonator are obligatia sa il pastreze in vederea raportarii.

· Vor fi luate in considerare doar bonurile emise in perioada campaniei, respectiv 7 noiembrie 2019 – 15 martie 2020.

c) completarea tabelului din Anexa 2 si trimiterea acestuia insotit de un scurt testimonal, la adresa office@imagefactory.ro

SECTIUNEA 6. Premiile oferite de catre organizatori in cadrul acestei campanii sunt urmatoarele:

- Un loc intr-o tabara internationala de vara 2020 in UK – se acorda elevului care a colectat cea mai mare cantitate de doze, pe baza voucherelor emise de aparatele EcoCan si a raportului trimis de profesorul coordonator. Conditiile obligatorii pentru a castiga acest premiu sunt: elevul castigator sa cunoasca limba engleza la nivel mediu si sa aiba varsta intre 15-17 ani. Premiul este oferit de Integraledu, iar biletul de avion de Alucro.

- Un laptop – se acorda celui mai implicat profesor, celui care a desfasurat cele mai interactive ore eco pe baza materialelor trimise, a implicat elevii in activitati de reciclare a dozelor in comunitate.Premiul este oferit de Penny.

- Un videoproiector – se acorda clasei care a colectat cea mai mare cantitate de doze pe baza voucherelor emise de aparatele EcoCan. Premiul este oferit de Penny.

- 10 teste MyFutureChoices (Cambridge Occupational Analysts (COA) concepute pentru a oferi uneltele necesare descoperirii domeniului potrivit de studiu. Aceste premii se acorda elevilor care au colectat cea mai mare cantitate de doze, in limita a 10 premii. Daca sunt cantitati egale, se va proceda la tragere la sorti filmata. Premiile sunt oferite de Intergraledu.

1.Organizatorii nu vor acorda vreun premiu, vreo despagubire in bani sau alte beneficii Participantilor care nu respecta sau nu intrunesc intocmai cerintele Regulamentului.

2.Rezultatele concursului nu pot fi contestate decat pentru erori materiale sau lipsa documente, care pot fi completate in termen de maxim 2 zile de la anuntarea rezultatelor. Orice alte motive de contestare nu sunt admisibile.

3. in cazul in care exista egalitate se va proceda la tragere la sorti filmata si transmisa pe site-ul www.guerillaverde.ro.

4. in concurs pot participa si elevi la nivel individual chiar daca clasa din care face parte nu este inscrisa in concurs. In acest caz, elevul va trebui sa completeze Anexa 3 din acest regulament.

SECTIUNEA 7. INCETAREA / INTRERUPEREA CONCURSULUI.

7.1. Concursul poate inceta inainte de data de 31 martie 2020 in cazul producerii unui eveniment ce constituie forta majora ori in cazul intervenirii oricarei situatii ce poate periclita desfasurarea Concursului, inclusiv in cazul aparitiei oricarei imposibilitatii a Organizatorilor (independente de vointa lor) de a asigura continuarea in cele mai bune conditii a Concursului. 7.2 Concursul mai poate inceta inainte de 31 martie 2020 ori poate fi suspendat oricand in baza deciziei Organizatorilor cu conditia ca acesta sa anunte in prealabil o astfel de situatie.

SECTIUNEA 8. LITIGII

8.1 Eventualele litigii aparute intre Organizatori si participantii la Concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorilor. 8.2 Legea aplicabila oricarei activitati intreprinse in legatura cu organizarea si desfasurarea Concursului este legea romana.

SECTIUNEA 9. REGULAMENTUL.

19.1 Regulamentul este intocmit si va fi adus la cunostinta elevilor si profesorilor, in mod gratuit, in cadrul oricareia dintre institutiile de invatamant unde se desfasoara Campania. De asemenea, prezentul Regulament este disponibil gratuit oricarei persoane interesate prin accesarea site-ului www.guerillaverde.ro/www.alucro.ro/www.everycancounts.ro/ www.reciclaredoze.ro.

19.2. Prezentul Regulament contine in total 7 pagini.

SECTIUNEA 10. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

10.1. Prin participarea la Concurs, participantii isi exprima pe deplin acordul lor liber, expres si informat ca datele lor cu caracter personal obtinute de Organizator conform campaniei, denumite in continuare „Informatia”, sa fie prelucrate de catre acesta, in urmatoarele scopuri: organizarea si desfasurarea Campaniei, publicarea fotografiilor realizate in timpul campaniei pe conturile social media ale organizatorului si indeplinirea obligatiilor fiscale de plata a impozitelor.

Datele Participantilor nu vor fi transmise catre alti terti, cu exceptia autoritatilor fiscale si a utilizatorilor site-urilor indicate in prezentul regulament.

10.2. Informatia va fi prelucrata de catre Organizator si Parteneri, in calitate de imputerniciti ai Organizatorului, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 si ale Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal (incepand cu 25 mai 2018).

10.3. Participantilor la Concurs le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de ale Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal (incepand cu 25 mai 2018), in urma cererii scrise a participantului, datata si semnata, expediata la adresa Sos Berceni nr 106R, sector 4, Bucuresti cod postal 041919 in atentia Lidia Golescu, email gdpr@canpack.com.

Astfel, participantii se bucura inclusiv de urmatoarele drepturi:

· dreptul de acces la date: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de catre acesta;

· dreptul de interventie asupra datelor: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:

a. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

b. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii

c. notificarea catre terte persoane carora le-au fost dezvaluite datele, a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat

· dreptul de opozitie: persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare;

· dreptul la portabilitatea datelor: persoana vizata poate solicita transmiterea datelor cu caracter personal care o privesc intr-un format structurat, utilizat in mod frecvent si care poate fi citit in mod automat, catre un alt operator sau catre sine;

· dreptul de a adresa o plangere catre autoritatea de supraveghere, respectiv ANSPDCP;

· dreptul de a va retrage in orice moment consimtamantul de participare la prezenta campanie, in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarilor efectuate inainte de aceasta retragere;

Participantii nu vor fi supusi unui proces decizional automatizat (incluzand crearea de profiluri). Datele Participantilor vor fi prelucrate pe durata campaniei precum si pe durata stabilita de legislatia fiscala.

10.4. In situatia in care considerati ca datele dvs. personale sunt prelucrate in mod ilegal, aveti dreptul de a depune o plangere la:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336Bucuresti, Romania

Telefon fix: +40.318.059.211,+40.318.059.212


bottom of page