top of page
Search

Guerilla Verde se desfasoara sub umbrela europeana GreenWeek 2017

Caravana educationala Guerilla Verde se desfasoara si in acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeana, care aduce intr-un calendar comun actiuni de mediu desfasurate la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia cele de-a XV-a editii, Guerilla Verde lanseaza un program de Eco-Mentorat prin care le da ocazia tinerilor din Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara sa afle chiar de la angajatii companiilor care sunt cunostintele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere in acest domeniu. Editia din acest an se desfasoara cu sprijinul IBM Romania, Every Can Counts Romania, Alucro si UPC, si cu sustinerea inspectoratelor scolare judetene.


Pentru al treilea an consecutiv, caravana Guerilla Verde face parte din evenimentul european Green Week organizat de Comisia Europeana, al carui tema este „Green Jobs for a greener future”. Conceptul porneste de la ideea ca unele meserii sunt inlocuite, iar altele redefinite, de unde si necesitatea de a ne adapta pietei muncii si de a ne dezvolta abilitati conforme cu cerintele – cunostinte in eco-design pentru arhitecti, tehnologii care sa nu dauneze mediului etc. Noutatea acestei editii a caravanei este aceea ca elevii si studentii au ocazia de a intra in contact cu angajatii companiilor, intr-un program de Eco-Mentorat prin care afla chiar de la acestia care sunt cunostintele necesare pentru o cariera in domeniul protectia mediului. Prin intermediul DECS, Guerilla Verde prezinta o colectie online de clipuri-documentare despre inovatie si oamenii care creeaza valoare in Romania, din stiinta, tehnologie, geografie si societate.


„Activitatile organizate pana acum in scolile din Bucuresti ne-au oferit ocazia sa vedem ca mesajul ajunge mult mai usor la tineri atunci cand aducem in fata lor oameni care le pot vorbi ca unor prieteni. Ne bucuram sa vedem ca angajatii companiilor se implica in educarea noii generatii.” Declara Nicoleta Talpes, organizator al caravanei Guerilla Verde.


Toate unitatile scolare inscrise in proiect vor beneficia de programe de colectare selectiva puse la dispozitie de partenerii implicati in derularea actiunilor, cu scopul de a contribui la incurajarea unui comportament orientat spre conservarea resurselor si transformare actiunilor zilnice in evenimente responsabile.


Educatia ecologica prin film, ceea ce facem noi in cadrul Guerille Verde, inspira copiii pentru activitati in afara clasei care pot fi urmate ca exemplu de bune practici de toti cei din jur. Copiii afla informatii inedite despre reciclarea dozelor si pot juca rolul de mijlocitori sau de mici ambasadori in viata de zi cu zi. Deprinderea de a recicla dozele se construieste usor atunci cand educatia este bazata pe cunoasterea reala a pasilor pe care aceasta activitate ii presupune. De fapt, noi asta facem: le expunem motivele, iar ei fac alegerea care de cele mai multe ori inseamna reciclarea dozelor. Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts Romania.


Cea de-a XV-a editie a caravanei educationale se desfasoara in orasele Bucuresti (martie), Iasi (23 martie), Brasov (6 aprilie), Cluj-Napoca (4 mai) si Timisoara (11 mai). Proiectul se desfasoara cu sprijinul IBM Romania, Every Can Counts Romania, Alucro si UPC, si cu sustinerea inspectoratelor scolare judetene. Programul si traseul caravanei sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.


Parteneri ONG: Asociatia MaiMultVerde, GreenTips.ro, Let’s Do It, Romania!, DECS.

Parteneri media: Zile si Nopti, Sapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Stiinta&Tehnica, Avantaje, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi, Ziarul Actualitatea, MyTex.ro, Iasi Fun, Cultura in Iasi.ro, Impact FM, Biz Brasov, Pretul zilei, Metropola, 24 Fun, Brasov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.


Contact presa:

Media Image Factory

031.107.41.73

bottom of page