top of page
Search

Caravana educationala Guerilla Verde aduce ecologia mai aproape de tineri

· Guerilla Verde, prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, porneste la drum;

· Editia a XVI-a se desfasoara in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Timisoara, cu sustinerea Yves Rocher Romania si Lidl Romania;

· In cadrul caravanei Guerilla Verde vor fi prezentate conditiile de inscriere la cea de-a patra editie a concursului de reciclare creativa si design, Can Art&Design Festival;


Cu o traditie de opt ani, proiectul Guerilla Verde a fost lansat ca prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania. Din 2009, caravana a ajuns in peste 25 de orase din tara si a atins un numar de peste 30.000 de participanti. Editia cu numarul XVI se desfasoara in perioada octombrie – noiembrie si include prezentari si proiectii de film in scoli, licee si facultati din orasele Bucuresti (20 octombrie), Cluj-Napoca (27 octombrie), Iasi (3 noiembrie), Brasov (10 noiembrie) si Timisoara (17 noiembrie).


Caravana include proiectii de film care transmit un mesaj ecologic publicului tanar, prezentari despre impactul actiunilor fiecaruia dintre noi asupra mediului – poluare, scaderea numarului de resurse, incalzire globala – si discutii cu invitati care pregatesc teme de reflectie si provocari. Toate unitatile scolare inscrise in proiect beneficiaza de programe de colectare selectiva puse la dispozitie de partenerii implicati in derularea actiunilor, cu scopul de a contribui la incurajarea unui comportament orientat spre conservarea resurselor si transformarea actiunilor zilnice in evenimente responsabile.


Incepand cu acest an, Lidl Romania se implica in derularea proiectului Guerilla Verde, cu scopul de a porni un dialog cu generatia tanara de la noi din tara in ceea ce priveste grija fata de mediu. Prin sustinerea proiectului Guerilla Verde, Yves Rocher Romania doreste sa duca mai departe angajamentele sale in domeniul protectiei mediului, incepute in tara noastra inca din anul 2013 prin actiuni ecologice semnificative atat de plantare, cat si de implicare a populatiilor locale si educarea acestora in sensul protectiei mediului.


Cu ocazia celei de-a XVI-a editii, Every Can Counts Romania va prezenta detaliile despre concursul Can Art&Design Festival, o initiativa prin care este stimulata reciclarea creativa a dozelor din aluminiu in randul publicului de la noi din tara. Ajuns la editia a patra, concursul are patru sectiuni (Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii) pentru care se fac inscrieri pana la 19 noiembrie, pe pagina www.canartdesignfestial.ro.


Caravana educationala Guerilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, Asociatia Charity Gift si Asociatia Alucro. Cea de-a XVI-a editie a caravanei educationale se desfasoara in orasele Bucuresti Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Timisoara, cu sprijinul Lidl Romania si Yves Rocher prin programul „Actionam impreuna”. Programul si traseul caravanei sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.



Cu sprijinul: Yves Rocher Romania, Lidl Romania, Every Can Counts Romania

Parteneri media: Zile si Nopti, Sapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Stiinta&Tehnica, Avantaje, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi, Ziarul Actualitatea, MyTex.ro, Iasi Fun, Cultura in Iasi.ro, Impact FM, Biz Brasov, Pretul zilei, Metropola, 24 Fun, Brasov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.

��

bottom of page