top of page
Search

Guerilla Verde sau de ce companiile investesc in educatie ecologica

· De 8 ani, Caravana Guerilla Verde raspunde intrebarii „De ce trebuie sa investim in educatie pentru o societate durabila?”.

· La cea mai recenta editie, desfasurata in perioada octombrie – noiembrie a.c., in 5 orase din tara, peste 2.000 de tineri au aflat mai multe despre bunastarea mediului si despre cum pot contribui la asigurarea unui viitor sustentabil.

· Companii ca LIDL sau YVES Rocher sau programe europene, cum este Every Can Counts Romania, au sustinut cea de a saisprezecea editie a caravanei intelegand importanta educatiei ecologice in Romania.

De ce trebuie sa investim in educatie pentru o societate durabila?


Din 2009, caravana Guerilla Verde aduce raspuns la aceasta intrebare companiilor din Romania care aleg sa se implice in educatia tinerilor si implicit, in viitorul acestora, incercand sa le arate ca educatia este cea mai buna investitie in viitorul nostru prin faptul ca favorizeaza formarea de competente, capacitatea de angajare, spiritul antreprenorial, etica si responsabilitatea fata de ce ne inconjoara. Din 2015, Guerilla Verde este eveniment sateliat al Green Week -- cel mai mare eveniment european dedicat mediului, care anul acesta a avut tema „Green Jobs for a Greener Future”. Tema evenimenutlui a pornit de la ideea ca unele meserii sunt inlocuite, iar altele redefinite, de unde si necesitatea de a ne adapta pietei muncii si de a ne dezvolta abilitati conforme cu cerintele – cunostinte in eco-design pentru arhitecti sau tehnologii care sa nu dauneze mediului.


In cele saisprezece editii, programul educational a favorizat implicarea companiilor in educatia unui numar de peste 33.000 de tineri, din 25 de orase din tara. La cea mai recenta editie a caravanei, organizatorii au intrat in contact cu peste 2000 de tineri dornici sa stie mai multe despre bunastarea mediului si despre cum pot contribui la asigurarea unui viitor sustentabil. In cadrul intalnirilor cu tinerii, au fost prezentate filme documentare si scurtmetraje educationale despre mediu, completate de discutii cu invitati speciali.


„Caravana educationala Guerilla Verde, in cadrul careia EveryCanCounts este partener de 4 ani, reprezinta un instrument ideal pentru elevi si profesori de a intelege schimbarile care se petrec in jurul nostru. Vorbim despre reciclarea dozelor sub diferite forme, aducem exemple concrete in cadrul proiectiilor din scoli, explicam de ce aluminiul este atat de valoros si de ce este aproape vital sa-l reciclam. De la an la an, intalnim generatii care au devenit mai responsabile si mai interesate de actiuni de protectie a mediului. Guerilla Verde este de fapt un marathon de educatie informala de succes la care am subscris cu incredere inca de la inceput si in care credem in continuare.” declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts Romania.


Cea de-a XVI-a editie a caravanei Guerilla Verde a facilitat implicarea partenerilor intr-un nou tip de actiune de mediu, aceea a educatiei prin film si dezbatere. Prin sustinerea oferita de partenerii proiectului, Lidl Romania, Yves Rocher Romania si Every Can Counts Romania, mesajul de incurajare a ecologiei in randul tinerilor a ajuns in perioada octombrie – noiembrie in scoli din orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Timisoara.


Caravana educationala Guerilla Verde este un concept Media Image Factory, organizat impreuna cu Asociatia Charity Gift si Asociatia Alucro. Mai multe detalii despre Guerilla Verde sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.



Parteneri media: Zile si Nopti, Sapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Stiinta&Tehnica, Avantaje, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi, Ziarul Actualitatea, MyTex.ro, Iasi Fun, Cultura in Iasi.ro, Impact FM, Biz Brasov, Pretul zilei, Metropola, 24 Fun, Brasov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.

bottom of page