top of page
Search

Caravana Guerilla Verde prezinta conceptul „Smart City” in scolile si liceele din Romania

● Conform previziunilor ONU, pana in 2050, aproximativ 70% din populatia lumii va locui in zone urbane, fata de 54% in prezent;

● Tinerii de astazi deprind abilitatile necesare pentru a deveni antreprenorii si arhitectii orasului inteligent de maine;

● Peste 25% dintre romani locuiesc intr-un oras care are in plan, in derulare sau deja finalizat cel putin un proiect Smart City;

● Guerilla Verde prezinta conceptul de „Smart City” in scoli si licee din orasele Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov si Tulcea in perioada martie – iunie 2018;

● Din 2015, Guerilla Verde, prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, este eveniment partener Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului, organizat la initiativa Comisiei Europene.


Conform previziunilor ONU, pana in 2050, aproximativ 70% din populatia lumii (peste 6 miliarde de oameni) va locui in zone urbane, fata de 54% in prezent. Pentru a satisface nevoile acestei populatii in crestere rapida, este necesar sa reinnoim orasele astfel incat acestea sa functioneze mult mai inteligent decat in prezent. Alimentarea cu energie durabila, conceptele de mobilitate, un climat sanatos, sunt doar cateva dintre provocarile care ne indreapta catre proiectarea unor „orase inteligente” sau „orase ale viitorului”.


Conform unui studiu recent, realizat in Romania de Vegacomp Consulting, peste 25% dintre romani locuiesc intr-un oras care are in plan, in derulare sau deja finalizat cel putin un proiect Smart City. Potrivit studiului, 38 de orase mari, medii si mici din tara au peste 200 de proiecte tip Smart City. Printre acestea se numara si Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov si Tulcea, orase in care caravana Guerilla Verde va ajunge in perioada martie – iunie 2018.


In fiecare oras, Guerilla Verde va organiza intalniri in scoli, licee sau sali de spectacol, in cadrul carora organizatorii si invitatii speciali vor discuta cu tinerii despre ce inseamna un „oras inteligent” si cum isi pot adapta cariera la provocarile care vin din aceasta directie.


In cele saisprezece editii organizate pana in prezent, organizatorii caravanei Guerilla Verde au putut observa si intelege apropierea tinerilor de tehnologie si atentia pe care o acorda educatiei alternative. Contectati in cea mai mare parte a timpului la internet, retele sociale, jocuri sau aplicatii, tinerii de astazi deprind abilitatile necesare pentru a deveni antreprenorii si arhitectii orasului inteligent de maine. Din acest motiv, orasele inteligente nu sunt locuri imaginate si construite pentru tineretul de astazi, ci mai degraba sunt modelate de tineri, care sunt deja capabili sa traiasca intr-o lume hiper-conectata.


Din 2009, Guerilla Verde aduce mai aproape de tineri preocuparea pentru protectia mediului si pentru un viitor sustenabil. Caravana este aliniata altor evenimente de mediu organizate la nivelul Uniunii Europene, din 2015 fiind partener Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului, organizat la initiativa Comisiei Europene. Tema editiei Green Week din acest an este „Green Cities for a Greener Future” (www.eugreenweek.eu), in cadrul careia va explora modalitatile prin care UE ajuta orasele sa devina locuri mai bune de a trai si de a lucra.


Caravana educationala Guerilla Verde este un concept Media Image Factory, organizat impreuna Asociatia Alucro si alti parteneri. Mai multe detalii despre Guerilla Verde sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.


Cu sprijinul: Alro Slatina, Every Can Counts Romania


Parteneri media: Stiinta&Tehnica, Zile si Nopti, Sapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, Stiri.ONG, StopCO2, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi MyTex.ro, Iasi Fun, Cultura in Iasi.ro, Biz Brasov, Pretul zilei, Metropola, 24 Fun, Brasov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.


Contact presa:

Media Image Factory

031.107.41.73

bottom of page