top of page
Search

Caravana educationala Guerilla Verde – 10 ani de educatie ecologica cu proiectii de film, dezbateri

· Guerilla Verde aniverseaza 10 ani de la lansare, iar in perioada martie – mai 2019 porneste la drum cu o noua editie speciala dedicata scolilor, o competitie nationala de colectare a deseurilor, numita ECOmania;

· ECOmania ii provoaca pe elevii din peste 18 orase sa afle mai multe despre colectarea selectiva a deseurilor, prin concursuri, prezentari, dezbateri si evenimente speciale. Desemnarea castigatorilor se va face in functie de cea mai mare cantitate de doze de aluminiu colectata pana pe 12 aprilie, iar premiul este o tabara de vara;

· Aceasta editie va fi marcata si prin evenimente speciale in prezenta organizatorilor si a partenerilor in Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara. Programul, traseul caravanei si regulamentul concursului ECOmania sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.

· Partenerii editiei aniversare sunt: Asociatia Alucro, Every Can Counts Romania, Can Pack Recycling si GreenPoint.

· Guerilla Verde este si in anul 2019 eveniment partener #EUGreenWeek, cel mai mare eveniment european dedicat mediului organizat de Comisia Europeana.


In perioada martie – mai 2019 se desfasoara editia aniversara a caravanei educationale Guerilla Verde, la 10 ani de la lansare, si este marcata printr-o editie speciala dedicata scolilor - o competitie nationala de colectare a deseurilor, numita ECOmania. In 2009, Guerilla Verde a devenit prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania si, de atunci, a inspirat peste 27.000 de elevi si studenti catre un comportament responsabil fata de mediu, prin intermediul proiectiilor de film cu mesaj ecologic, dezbaterilor si concursurilor. Incepand din 2015, caravana Guerilla Verde este eveniment satelit al Green Week - cel mai mare eveniment european dedicat mediului organizat de Comisia Europeana.


Editia din acest an a caravanei Guerilla Verde isi propune sa contribuie la constientizarea elevilor privind importanta colectarii selective a deseurilor si ii provoaca la o competitie care ii poate trimite intr-o tabara de vara.

ECOmania este competitia derulata sub umbrela Guerilla Verde, prin care elevi din peste 18 orase colecteaza doze din aluminiu si au sansa de a castiga o tabara de vara pentru intreaga echipa. Elevii au la dispozitie 30 de zile pentru a colecta dozele si pentru a le valorifica in aparatele inteligente din reteaua EcoCan (www.reciclaredoze.ro), pana la 12 aprilie 2019. Participarea la competitie presupune si derularea unor activitati de educatie ecologica din care sa inteleaga de ce este important sa colecteze separat deseurile si cum pot contribui la un mediu mai putin poluat.


Aceasta editie va fi marcata si prin evenimente speciale in prezenta organizatorilor si a partenerilor in orasele Brasov (19 martie), Cluj-Napoca (25 martie), Timisoara (28 martie) si Bucuresti (5 aprilie), cu ocazia carora organizatorii le vor prezenta elevilor informatii despre ce inseamna colectarea selectiva, care sunt beneficiile acesteia, dar si despre impactul legislatiei de mediu asupra vietilor noastre, asa cum propune tema acestei editii a #EUGreenWeek (https://www.eugreenweek.eu/).


Evenimentele editiei aniversare se desfasoara cu sprijinul Asociatiei Alucro, Every Can Counts Romania, Can Pack Recycling si GreenPoint. Programul, traseul caravanei si regulamentul concursului ECOmania sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro si pe www.facebook.com/GuerillaVerde.


Caravana Guerilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea si dezvoltarea proiectelor sociale si culturale din Romania.


Parteneri media: Zile si Nopti, Cinemagia, 24Fun, Sapte Seri, Stiinta&Tehnica, Cinefan, BIZ, Avantaje, Revista Bulevard, Gratuitor, Stiri.ONG, InOras.ro, Roportal, InfoMediu Europa, StopCO2, Biz Brasov, Brasov TV, NewsBV, MyTex.ro, Pretul Zilei, I Like Cluj, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi, Cultura in Iasi.ro, Timisoreni.ro.



Contact presa:

Media Image Factory

031.107.41.73

bottom of page