top of page
Search

5966 doze colectate de castigatorii concursului #ECOmania

In perioada 19 martie – 19 aprilie 2019 s-a desfasurat competitia nationala de colectare a dozelor din aluminiu ECOmania, derulata sub umbrela editiei aniversare de 10 ani a caravanei educationale Guerilla Verde.



In competitie s-au inscris 183 de echipe de elevi si profesori din cele 18 orase participante la campanie si au fost colectate 45123 doze.


In cadrul competitiei, fiecare profesor coordonator a desfasurat activitati de educatie ecologica cu scopul de a-i ajuta pe elevi sa inteleaga importanta colectarii separate a deseurilor.


Cantitatea cea mai mare de doze din aluminiu, respectiv 5966 doze, a fost colectata de echipa formata din elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi. Intreaga echipa va beneficia de o tabara de vara pentru efortul depus in cadrul concursului.


"In acest proiect s-a plecat de la ideea de a castiga un concurs, dar nu mica ne-a fost surpriza atunci cand am descoperit prieteni cu principii comune: de a transmite un mesaj celor din jurul nostru ca e timpul sa facem ceva pentru a reduce volumul de deseuri, de a da un exemplu ca poti sa ajuti si prin gesturi mici atunci cand sunt repetate constient - a recicla zi de zi, a precolecta separat deseurile si a le depozita in containerele specifice fiecarui tip de deseu. Este un simplu gest ce realizeaza lucruri mari." Murarescu Dalia, clasa IX-a E, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi







Competitia ECOmania s-a desfasurat cu sprijinul Asociaţiei Alucro, Every Can Counts România, Can Pack Recycling şi GreenPoint. Caravana Guerilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea si dezvoltarea proiectelor sociale si culturale din Romania.


bottom of page